Dr. Mihalik Noémi

Dr. Mihalik Noémi

Dr. Mihalik Noémi vagyok, infektológus szakorvos és bőrgyógyász, nemigyógyász szakorvos-jelölt, feleség, és édesanya. Orvosi diplomámat 2011-ben szereztem meg a Semmelweis Egyetemen summa cum laude minősítéssel. Szakmai gyakorlataimat a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben valamint a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikán végeztem.
Pácienseim vizsgálata és kezelése során a közvetlen, empatikus légkör és a személyre szabott terápia híve vagyok. A gyógyításon túl fontos feladatomnak tartom a megelőzési lehetőségek megismertetését betegedukáció és védőoltási tanácsadás révén.
Miért szeretek infektológus és nemi gyógyász lenni? Mert ritka a terápiás kudarc… 🙂 A fertőző betegségeket (és a nemi úton terjedő betegségek is ezek) minden esetben valamilyen kórokozó okozza. Alapos orvosi vizsgálat és mintavétel után ezek a kórokozók azonosításra kerülnek és oki kezelést biztosíthatok. Időben elindított és megfelelő antibiotikum/vírus- és gombaellenes szerrel ezek a betegségek (pár kivételtől eltekintve) teljes mértékben gyógyíthatók.
Azt gondolom továbbá, hogy a nemi gyógyászat, az intim régió érintettsége révén a legnagyobb diszkréciót követeli meg a kezelőorvostól. Pácienseim ellátása minden esetben ítélkezésmentes.

Szakmai társaságok, amiknek tagja vagyok:
Infektológiai: ESCMID, ESGMI, MIFKMT
Bőr- és nemigyógyászati: EADV, IUSTI, MDT, Magyar STI Társaság